"Als ik de Waalse Pijl win, dan moet je mijn fiets controleren op een motortje"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Als ik de Waalse Pijl win, dan moet je mijn fiets controleren op een motortje"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Amstel Gold Race beschikte hij al over heel sterke benen en dus wil Jan Bakelants die lijn graag doortrekken naar de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De renner van AG2R La Mondiale heeft het over zijn vormpeil en het gebruik van motortjes in het peloton.

"Ik ben nooit beter in vorm geweest in het voorjaar. Ik durf toegeven dat dat komt omdat ik harder gewerkt hebt", aldus Bakelants in HLN. "Ik heb nog meer op de details gelet en ik heb harder getraind. Deze winter ben ik elke keer vol gegaan. Ik heb elke training gereden alsof het koers was. Dat dit mijn eerste winter zonder zorgen was, heeft er ook mee te maken."

Motortjes in het peloton

Het peloton wordt tegenwoordig meer en meer opgeschrikt door het gebruik van motortjes. De mening van Jan Bakelants? "Ik geloof er nog altijd niks van. Er is nog steeds geen enkel bewijs. Ik ga er vanuit dat Contador echt een betere klimmer is dan ik. Als hij op een col twee minuten van me wegrijdt, is dat gewoon het 'tarief' tussen ons", zegt de renner van AG2R La Mondiale.

"Niemand geloofde Cancellara na de Ronde van Vlaanderen van 2010, maar enkele maanden later won hij even overtuigend de proloog en de tijdrit in de Tour. En toen hebben ze zijn fiets opengemaakt. Weet je wanneer je moet gaan twijfelen: als er plots een kerel totaal onverwacht een grote koers wint. Als ik de Waalse Pijl win, moet je dus mijn fiets controleren", besluit de renner al lachend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties