Duidelijke tactiek van Lotto-Soudal: "Er alles aan doen om dat te vermijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Duidelijke tactiek van Lotto-Soudal: "Er alles aan doen om dat te vermijden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Amstel Gold Race deed Lotto-Soudal er alles aan om de koers vroeg open te breken. Ook in de Waalse Pijl zal dat het plan zijn, zegt Herman Frison.

"We zullen opnieuw proberen om de koers hard te maken", zegt Herman Frison. "Waar we een bommetje zullen gooien, ga ik nu nog niet zeggen. Maar we gaan sowieso iets proberen en niet afwachten. De voorbije koersen namen we de wedstrijd in handen, maar slechts weinig andere ploegen sprongen mee op de kar."

Zelfde scenario

"In de Amstel Gold Race stond Wellens er helemaal alleen voor, terwijl andere ploegen beloofd hadden om mee te werken", aldus de sportdirecteur van Lotto-Soudal. "Dan kwam je weer in hetzelfde scenario om met een grote groep naar de Cauberg te gaan. In principe zal er ook woensdag op de Muur van Hoei gesprint worden met een relatief grote groep."

"We zullen er alles aan doen om dat te vermijden, maar dat wordt niet eenvoudig. Valverde en Rodriguez willen absoluut een sprint bergop met de aankomst die op hun lijf geschreven is", vervolgt Frison. "Wij kunnen proberen om met enkele renners vroeg aan te vallen en in de finale moeten we dan rekenen op Tim (Wellens), Tony (Gallopin) en Jelle (Vanendert)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties