Gilbert met vrije rol: "Kan aanvallen om de ploeg te helpen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Gilbert met vrije rol: "Kan aanvallen om de ploeg te helpen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert voelde zich voor de Amstel vrij goed, maar al snel bleek dat het zijn dagje niet zou worden in Nederlands Limburg. In de Waalse Pijl krijgt hij een nieuwe kans.

"Het is moeilijk te zeggen welke rol ik heb. Ik heb een beetje een vrije rol, maar we zullen zien hoe het in de koers loopt", opent Gilbert bij Sporza. "Als ik niet goed ben, kan ik altijd de ploeg en vooral Samuel Sanchez helpen. Hij heeft hier al het podium gereden en voelt zich goed, dus waarom niet?"

"Ik kan altijd de ploeg helpen door aan te vallen. Het is altijd goed om iemand vooraan mee te hebben voor de finale", zegt de BMC-renner. "En dan moet je ook niet werken in het peloton en kunnen de anderen rusten."

Loïc Vliegen

"Wat ik van Loïc Vliegen zijn prestatie vond? Ik was zeer verrast door Loïc. Als je negende wordt in je eerste keer Amstel, dan is dat een mooie prestatie. Het is zoals alle jaren: de top tien van de Amstel wordt wellicht de top tien in Luik, en soms ook nog in de Waalse Pijl. Het ziet er dus positief uit voor hem", besluit Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties