Landgenoot vol vertrouwen: "Kans om kopman te zijn, laat ik niet passeren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Landgenoot vol vertrouwen: "Kans om kopman te zijn, laat ik niet passeren"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants is woensdag de kopman van zijn ploeg AG2R La Mondiale. Onze landgenoot zat zondag in de Amstel Gold Race naar eigen zeggen al met heel goede benen, maar woensdag volgt er een nieuwe kans in de Waalse Pijl. Of is de Muur van Hoei misschien iets te steil?

"Ik ben realistisch voor de Waalse Pijl. De mannen van 60 kilo zijn in het voordeel. En dat zijn Valverde en Rodriguez dus", opent Jan Bakelants in HLN. "Maar ik ga het wel proberen woensdag. Doordat Vuillermoz er niet bij is, krijg ik de kans om kopman te zijn en die laat ik niet zomaar passeren."

Kopman

"Dat maak ik niet elke dag mee. Zondag ben ik trouwens ook perfect naar voren gebracht door Gautier en Riblon. Dat is dus wel plezant", zegt de 30-jarige renner. Zondag is hij wel niet de kopman in Luik. "Dan sta ik een trapje lager, ja, maar ik ga er vanuit dat we met drie de finale rijden. Als we er op het einde nog alle drie bij zijn, denk ik dat ik de beste finish heb."

"Ik hoop dat ik dan mijn kans krijg. Sowieso gaan we een sterk blok zijn. Zondag kunnen we anticiperen en elk om beurt iets proberen. In de Waalse Pijl moet ik wachten tot de laatste keer de Muur", aldus Bakelants, die nog één wens heeft. "Ik pleit ervoor om voor de spanning in dit soort wedstrijden slechts met zes renners per ploeg te rijden. De grote blokken kunnen namelijk te gemakkelijk controleren met acht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties