Alejandro Valverde heeft hoge ambities bij vuurdoop in de Giro

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Alejandro Valverde heeft hoge ambities bij vuurdoop in de Giro

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alejandro Valverde staat vrijdag voor de eerste keer in zijn carrière aan de start van de Ronde van Italië. Maar dat tempert de ambities van de winnaar van de Waalse Pijl niet. Valverde wil graag op het podium eindigen in de eerste grote ronde van het seizoen.

"De voorbereiding op de Giro verliep perfect", zegt Alejandro Valverde. "De trainingen verliepen goed en we konden enkele keren juichen in sommige koersen. Ik ben altijd kalm blijven trainen en we konden de Castilla y Leon en de Waalse Pijl winnen."

"We hebben een heel sterke selectie met enkele goede renners voor de Giro, dus ik heb er vertrouwen in", gaat de Spanjaard verder. "In Nederland moeten we wel gefocust rijden met die smalle wegen. Er zijn in Italië enkele moeilijke aankomsten bergop, dus dat wordt ook opletten."

Podium en één of meerdere ritten

"Voor mij is Nibali de grote favoriet voor de eindzege. Maar ook Landa, Dumoulin en Chaves zijn zeker goed", aldus Valverde. "Wanneer ik tevreden zal zijn? Als ik op het podium sta en één of meerdere ritten gewonnen heb", besluit de Movistar-renner ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties