Lotto-Soudal met Belgisch getinte ploeg naar Giro: "We kunnen in iedere rit meespelen"

Maarten Pottie
| 0 reacties
Lotto-Soudal met Belgisch getinte ploeg naar Giro: "We kunnen in iedere rit meespelen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto-Soudal heeft de ploeg voor de Ronde van Italië al eventjes bekendgemaakt. Het team is vrij Belgisch gekleurd, maar het is een Duitser die voor de overwinningen moet zorgen. Ploegleider Bart Leysen geeft wat meer uitleg over de selectie.

"André Greipel is uiteraard ons speerpunt om etappes te winnen", vertelt ploegleider Bart Leysen. "Hij heeft minder koersdagen in de benen in vergelijking met vorig jaar. Maar ik ben er zeker van dat André er klaar voor is. Er zijn zeker vijf sprintkansen en daarin zal hij zich laten zien."

We kunnen in bijna iedere rit meespelen

-Bart Leysen

“We gaan met een hele sterke ploeg naar de Giro. Er staan verschillende types renners aan de start, waardoor we bijna in iedere rit uit de voeten kunnen", aldus Leysen. "Maxime Monfort is onze man voor het algemene klassement. Jelle Vanendert en Tim Wellens proberen hem bij te staan, maar kunnen ook hun kans gaan in etappes met een lastige finale."

Selectie Lotto Soudal: Lars Bak, Sean De Bie, André Greipel, Adam Hansen, Pim Ligthart, Maxime Monfort, Jürgen Roelandts, Jelle Vanendert en Tim Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties