Tim Wellens heeft na zijn geslaagde Giro in 2014, heel wat ambitie in de Ronde van Italië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tim Wellens heeft na zijn geslaagde Giro in 2014, heel wat ambitie in de Ronde van Italië

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens beleefde in de Giro van 2014 zijn vuurdoop in een grote ronde. Hij liet toen als echte jonkie een aangename indruk na op het wielerpubliek. Twee jaar later liggen de ambities van de Lotto Soudal-renner iets hoger.

"Ik heb hele goede herinneringen aan de Giro van 2014", opent Tim Wellens. "Het publiek heeft me toen leren kennen. Ik hou van deze koers eigenlijk. Het is veel minder stresserend dan de Tour en de media-aandacht is minder groot. Er is ook veel minder stress tussen de renners onderling."

"Ik hou echt van de ambiance in deze koers. De supporters langs de weg zijn ook échte wielerliefhebbers die gemotiveerd komen kijken. In de Tour kamp je toch meer met toeristen die de sfeer willen opsnuiven", aldus de Truienaar in HLN.

Sterker geworden

"En in tegenstelling tot twee jaar geleden ben ik weer wat sterker geworden. Ik hoop in enkele ritten mee te doen voor ritwinst en hoop me te tonen in de finale. Maar het zal ook belangrijk zijn om André Greipel aan etappewinst te helpen. Dan keer ik als een tevreden man terug naar huis", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties