Nibali ziet opvallende naam als mogelijke outsider in de Giro

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nibali ziet opvallende naam als mogelijke outsider in de Giro

Vincenzo Nibali gaat uiteraard als één van de favorieten van start in de Ronde van Italië. En opvallend, de Italiaan van Astana ziet behalve Alejandro Valverde nog enkele interessante outsiders voor eindwinst.

"Mikel Landa is de renner die zich de afgelopen twee jaar het meest ontwikkeld heeft", opent Vincenzo Nibali. "Maar met Tom Dumoulin en Esteban Chaves starten er hier nog uitstekende renners." Dumoulin zei zelf al dat hij niet veel verwacht van het algemene klassement, omdat hij niet op hoogtestage is geweest.

Eerste grote afspraak

De Nederlander zal zich dus vooral op het chronowerk richten. Ook Nibali weet dat dat belangrijk wordt. "De eerste grote dag is de tijdrit in Chianti", citeert HLN de Astana-renner. En dat is uiteraard ook een kans om een klimmerstype als Landa op achterstand te zetten.

"Mikel is een groot klimmer en de te kloppen man in de bergen, maar tijdrijden is zijn zwakke plek. Maar we mogen niet vergeten dat er ook nog renners zoals Valverde en Dumoulin in de Giro zijn", besluit Nibali.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties