Speerpunt Lotto-Soudal voor start Giro: "Moeilijkste voorjaar uit mijn carrière"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Speerpunt Lotto-Soudal voor start Giro: "Moeilijkste voorjaar uit mijn carrière"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal gaat in de Ronde van Italië op zoek naar etappezeges. De Belgische formatie rekent daarbij vooral op André Greipel. De Duitser heeft er een moeilijk voorjaar opzitten, maar is naar eigen zeggen klaar om te scoren.

"Ik hou mooie herinneringen over aan mijn vorige deelnames in de Giro", opent André Greipel. "Het was vrij snel duidelijk dat ik opnieuw hetzelfde programma zou rijden als vorig jaar, met dus ook de Giro. Ook het doel is vergelijkbaar met vorig jaar en dat is om minstens één rit proberen te winnen. Ik zie zo’n zes à zeven kansen en ik hoop om één daarvan te benutten."

"De tegenstand zal niet van de poes zijn met een aantal gevestigde waarden als Sacha Modolo, Marcel Kittel en Elia Viviani. Maar ook een paar jonge talenten staan te popelen om zich te bewijzen. Ik denk dan voornamelijk aan Caleb Ewan en Jakub Mareczko", aldus de Duitser.

Nooit de beste vorm

"De voorbije maanden zijn niet altijd even gemakkelijk geweest. Misschien was dit zelfs het moeilijkste voorjaar uit mijn carrière tot nu toe met veel blessureleed en valpartijen. Ik heb ook nooit mijn beste vorm benaderd. Vorige week heb ik opnieuw de competitie hervat in de Ronde van Turkije, de bedoeling was om wedstrijdkilometers op te doen en om me een aantal keer te mengen in de sprint."

"Eén keer heeft dat tot een overwinning geleid na een hele sterke collectieve prestatie van de ploeg. Ik denk dat de conditie in orde is en dat ik vol voor etappewinst zal kunnen gaan. Ik hoop ook dat ik wat geluk ken en niet betrokken geraak in een valpartij", besluit Greipel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties