"Eerst en vooral proberen om een rit te winnen in de Giro"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Eerst en vooral proberen om een rit te winnen in de Giro"

André Greipel is met Lotto Soudal uit op etappezeges in de Ronde van Italië. De sterke Duitser wil wel van de puntentrui geen echt doel maken.

"Het behalen van de puntentrui is geen doel op zich", zegt André Greipel in aanloop naar de Giro. "Eerst en vooral zullen we proberen om een rit te winnen, maar wanneer je als sprinter goed presteert in de cruciale etappes, dan komen die punten automatisch. We zien wel wat het zal worden. Het hangt ook af van hoe de koers evolueert."

"We zakken af naar Italië met een beetje een atypische ploeg", vervolgt de Duitser. "Greg Henderson en Marcel Sieberg zijn er niet bij, ook zij hebben de afgelopen periode niet veel geluk gehad en hebben een moeilijk voorjaar achter de rug. Maar er zijn genoeg andere ervaren renners zoals Adam Hansen en Lars Bak."

Vertrouwen in landgenoten

"Ook Jürgen Roelandts heeft in het verleden reeds bewezen dat hij een belangrijke schakel is in de sprintvoorbereiding. Maar ook een jonge kerel als Sean De Bie zal zijn uiterste best willen doen om het op een sprint te laten uitdraaien en hij zal zich willen bewijzen", besluit Greipel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties