Dag twee in de Giro en het is meteen prijs voor de sprinters

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
Dag twee in de Giro en het is meteen prijs voor de sprinters

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede rit in de Giro leek een kluif voor de sprinters. Of zou het toch een vluchter zijn die het haalde? De eerste aanval van de dag was al meteen de goeie, maar uiteindelijk draaide het dan toch uit op een sprint.

Maarten Tjalingii, die een thuismatch speelde, sprong weg en zijn voorbeeld werd gevolgd door Omar Fraile en Giacomo Berlato. De drie hadden na 65 kilometer een voorsprong uitgebouwd van meer dan negen minuten.

Intussen controleerde het peloton en toonde Nizzolo zich de sterkste in de tussensprints. Vooraan streden de vluchters dan weer voor de bergtrui. Het was Fraile die het duel met Tjalingii won.

Berlato probeert het alleen

Berlato deed een aantal pogingen om zijn kompanen af te schudden, maar dat lukte in eerste instantie niet. De derde keer was de goede keer, maar intussen was het peloton al gevaarlijk dicht genaderd en het duurde niet lang voor Fraile en Tjalingii ingelopen werden.

Hetzelfde lot was uiteindelijk ook Berlato beschoren en dus konden we ons opmaken voor een massasprint. Een kolfje naar de hand van Kittel. Tom Dumoulin behield wel de roze leiderstrui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties