Beresterke Kittel wint met fietslengte voorsprong én pakt de roze trui

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Beresterke Kittel wint met fietslengte voorsprong én pakt de roze trui
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als zaterdag, eindigde ook etappe drie in de Giro d'Italia in een sprint. Greipel en co probeerden het wel, maar Marcel Kittel - wie anders? - reed zijn concurrenten simpel uit het wiel. Ritzege nummer twee én ook de roze trui voor Kittel.

Voor aanvang van de derde rit waren alle ogen al op Maarten Tjallingii gericht. De Nederlander wilde zich voor een tweede opeenvolgende dag in de kijker fietsen. Als het even kon wilde hij ook graag in zijn woonplaats op het podium staan.

Tjallingii. Wie anders?

Drie keer raden wie er als de kippen bij was om al héél vroeg mee te springen in de eerste vlucht van de dag? Juist, ja: Maarten Tjallingii. De Nederlander kreeg het gezelschap van Berlato (ook hij was in rit twee van de partij), Van Zyl en Amezqueta.

Exit Peraud

Het viertal bleef een hele dag samen en fietste op een gegeven moment zelfs een voorsprong van acht minuten samen. Iets voor de klok van drie uur, volgde er spijtig nieuws. Jean Christophe Peraud ging met het gezicht tegen de vlakte en het verdict was zwaar: einde Giro.

Blauwe schoenen én blauwe trui voor Tjallingii

Voorin bleven de vluchters een stevig tempo ontwikkelen. Tjallingii zette zijn aanvalsdrang op de Postbank extra in de verf. De Nederlander kwam als eerste boven en veroverde zo de blauwe trui. De blauwe schoenen die hij dan al aan had, waren toch niet voor niets.

Stilletjes aan kwam er een einde aan de lange vlucht: het peloton naderde en Van Zyl ging dan maar zijn kans. Zijn medevluchters geloofden niet meer in een eindoverwinning en lieten de Zuid-Afrikaan maar solo vertrekken. Tien zware kilometers tegen de tijd en de wind: niet eenvoudig.

Kittel. Wie anders?

Van Zyl werd gegrepen en net als in rit twee volgde er een sprint. In een uitgedund peloton was het een spannende en nerveuze strijd, maar uiteindelijk stak Kittel zonder problemen Viviani en Nizzolo de loef af. Twee op twee voor Kittel, die dankzij deze nieuwe zege ook de roze trui overneemt van Dumoulin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties