Het roze opnieuw in Nederlandse handen: "Klassement is nog steeds geen doel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Het roze opnieuw in Nederlandse handen: "Klassement is nog steeds geen doel"

De Italianen mochten dinsdag een eerste keer juichen in hun eigen Giro, maar ook de Nederlanders hadden reden tot een feestje. Tom Dumoulin heeft namelijk de roze trui opnieuw veroverd. "Ik hoop morgen mijn trui te behouden", klinkt het.

"We hadden beslist om vol voor die roze trui te gaan", zei Tom Dumoulin meteen na de rit. "We wilden de koers hard maken zodat Kittel snel zou lossen. Ons plannetje werkte, maar het was een moeilijke finale. We hadden niet veel jongens meer over op het einde."

"We moesten ook niet jagen door ons mannetje (Georg Preidler) dat we mee hadden in de kopgroep", legt de Nederlander de tactiek uit. "We hadden graag het roze en de overwinning gehad, maar het is nu zo. Morgen wordt het een sprintersetappe, maar ik hoop mijn trui te behouden. De dag erna volgt een klimetappe."

Chaotisch eerste deel

"Ik zal zien waar ik kan geraken. Of ik nog steeds niet aan het klassement denk? Het is nog niet echt een doel voor mij. Dit wordt ook een moeilijke en chaotische anderhalve week. Het tweede deel van de Giro is helemaal anders en lastiger. Bovendien heb ik me daar niet op voorbereid", besluit Dumoulin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties