Aan dit land had u nooit gedacht als startplaats voor de Giro in 2018!

Maarten Pottie
| 0 reacties
Aan dit land had u nooit gedacht als startplaats voor de Giro in 2018!

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Giro startte dit jaar voor de dertiende keer buiten Italië. Volgende jaar wordt de honderdste editie weer enkel in het land van herkomst gereden, maar voor 2018 zijn er wilde plannen.

De organisatie van de Giro overweegt namelijk om de start in Japan te houden, dat schrijft La Stampa. Er zouden vier etappes gereden gereden worden en onder meer een beklimming van de vulkaan Mount Fuji (3376 meter) op het programma staan.

Buiten Europa

Dit jaar was de start in Apeldoorn en ook de twaalf andere buitenlandse startplaatsen waren in Europa. In 2012 was er nog een plan voor een start in Washington (VS), maar dat werd van de baan geschoven. Ook Dubai en Qatar hebben al eens tevergeefs geprobeerd en nu is Japan dus een kanshebber voor de primeur.

Het kostenplaatje zou zo'n 35 miljoen euro bedragen. De deelnemende teams zouden van 250.000 tot 500.000 euro krijgen om hun extra onkosten te vergoeden. Enkele praktische problemen moeten ook nog opgelost worden, zoals de jetlag na 14 uur vliegen van Japan naar Italië. Er wordt gedacht aan twee rustdagen om de renners te laten bekomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties