"André Greipel wil absoluut bewijzen dat hij er ook nog is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"André Greipel wil absoluut bewijzen dat hij er ook nog is"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de vijfde etappe lukte het dan toch voor André Greipel en Lotto Soudal. De Duitser liet met een echte machtspurt iedereen het nakijken in de Giro. Zijn ploegleider Bart Leysen is dan ook zeer tevreden.

"Ik wist meteen dat de kopgroep uit sterke mannen bestond en dat we niet te lang mochten wachten", klinkt het bij Bart Leysen. "Ik heb Jelle Vanendert meteen laten meewerken met Giant-Alpecin. Chapeau voor wat Jelle gedaan heeft, ik denk dat hij 140 kilometer aan de leiding gereden heeft."

"Daarna liep het tijdsverschil niet snel genoeg terug, waardoor ik ook Tim Wellens heb laten werken. Hij heeft stevige happen van de voorsprong gedaan en dat was nodig, want veel overschot was er niet. Ik kan de renners dus niet hard genoeg bedanken voor hun prestatie", aldus de ploegleider bij Sporza.

Goed gevoel

"Ik voelde dinsdag al dat André goed was, want toen bleef hij zeer lang aanklampen bij de eerste groep", vervolgt Leysen. "André was vorig jaar de dé sprinter in het peloton, maar tot nu toe nam Kittel het voortouw met twee zeges en de roze trui. André wil absoluut bewijzen dat hij er ook nog is en dat heeft hij gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties