Mentale boost bij Lotto Soudal: "Sterkste Giro-selectie waar ik ooit mee afgereisd ben"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Mentale boost bij Lotto Soudal: "Sterkste Giro-selectie waar ik ooit mee afgereisd ben"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Greipel heeft Lotto Soudal vrijdag een ware hattrick bezorgd in de Ronde van Italië. De Belgische formatie mocht al een derde keer op rij juichen in de Giro. Ploegleider Bart Leysen is opgetogen met die prestatie.

"Ik heb nog nooit drie ritten op rij gewonnen als sportdirecteur, laat staan in een Grote Ronde", opent ploegleider Bart Leysen. "Ik had voor de start van de Giro reeds aangegeven dat het misschien wel de sterkste Giro-selectie is waar ik ooit mee afgereisd ben. De eerste dagen verliepen niet volgens plan. We konden niet helemaal tevreden zijn voor het vertrek naar Italië op zondagavond."

"Maar als sportieve leiding moet je blijven geloven in de kwaliteiten van je renners en we hebben daar ook geen seconde aan getwijfeld. Er waren tenslotte nog maar drie ritten afgewerkt", aldus de Lotto Soudal-ploegleider. "We hebben nu al drie ritzeges te pakken en dat geeft een enorme boost aan het vertrouwen."

Nog voordelen

"We willen ons de komende ritten zeker nog laten zien en als er iets te rapen valt, zullen we dat niet laten liggen. Een ander voordeel is dat alle jongens de kans zullen krijgen iets te ondernemen gedurende de resterende etappes, zonder uitzondering. Dat is een luxe dat je je niet in elke Grote Ronde kan permitteren", besluit Leysen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties