Een weekje smullen van De Cauwer: "Heeft die motorrijder een valium gepakt?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Een weekje smullen van De Cauwer: "Heeft die motorrijder een valium gepakt?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Giro is ondertussen al meer dan een week ver. Dat betekent dat we al ruim een week hebben kunnen smullen van de uitspraken van José De Cauwer in de uitzendingen van de Ronde van Italië. Een bloemlezing.

In de etappe van zaterdag maakte José De Cauwer zich nog kwaad op een motorrijder. De motor bleef te kort voor het groepje van Alejandro Valverde rijden. "Heeft die motorrijder een valium gepakt, dat hij ligt te slapen op zijn motor? Dit kan toch echt niet", klonk het. Renaat Schotte vulde aan: "In de Ronde van Vlaanderen werden wij al lang uit de koers gezet."

Niet rooskleurig voor roze trui

"Die eenzaten gaan elkaar het licht uit de ogen kijken" en "Het ziet er niet rooskleurig uit voor rozetruidrager Tom Dumoulin", waren ook nog uitspraken van de etappe van zaterdag. Daarmee doelde hij op het feit dat Tom Dumoulin zijn roze trui ging kwijtspelen.

Vrijdag kregen we deze geweldige uitspraak dan weer: "Je kan op een fiets zitten en je kan op een fiets zitten, maar dit is echt op een fiets zitten." En toen Tim Wellens donderdag op weg was naar een Belgische zege in de Giro, was De Cauwer voorzichtig.

"We mogen het vel niet verkopen vooraleer we thuis zijn." Na de knappe zege van de Lotto Soudal-renner was het tijd voor euforie: "De gordijnen omhoog, de bloembakken buiten. Hang die vlag uit, want een Belg heeft een rit in de Giro gewonnen!"

Chelsea of Temse

Toen het over de beloften die naar een WK mogen ging, was de co-commentator ook duidelijk. "Voor mij is dat wel een goede zaak. Iedereen mag nu meerijden, behalve renners die al een WK bij de profs hebben gereden. Het is een beter verhaal."

"Of je nu bij Chelsea speelt of bij Temse, onder de 23 is nu eenmaal onder de 23. Vroeger was het een straf dat je geen WK voor beloften mocht rijden, omdat je een profcontract kon tekenen. Dat is nu goed en wel rechtgezet", zei De Cauwer daarover.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties