Nieuwe roze trui bij Etixx-Quick Step: "Eén van de mooiste momenten uit mijn leven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nieuwe roze trui bij Etixx-Quick Step: "Eén van de mooiste momenten uit mijn leven"

Etixx-Quick Step mocht, na de twee ritzeges van Marcel Kittel, een derde keer juichen in de Ronde van Italië. Gianluca Brambilla bezorgde zijn team de bloemen, maar er was zelfs meer: de Italiaan is ook de nieuwe roze trui.

"Ik ben helemaal in de wolken vandaag", opent Gianluca Brambilla. "Ik was al aan deze etappe aan het denken sinds de Strade Bianche. Meteen na de start wilde ik erin vliegen en twaalf renners kwamen al snel bij me. Gelukkig was Matteo (Trentin) er ook bij. We kregen slechts vijf minuten voorsprong, maar we bleven vooruit dankzij een fantastische Matteo."

"Tijdens de etappe zei ik hem dat ik hele goede benen had, dus hij gaf alles voor me. Zeker in die laatste twintig kilometer voor de klim", aldus de Italiaan in een perscommuniqué. "Op de onverharde weg van de klim versnelde ik en gaf ik meteen vol gas. Ook in de afdaling schuwde ik de risico's niet."

Zege voor vrouw en dochtertje

"Toen ik beneden kwam, besefte ik dat dit één van de mooiste momenten uit mijn leven was. Sinds ik bij Etixx-Quick Step kwam, heb ik meer vertrouwen gekregen. En nu beleef ik een droom. Ik draag deze overwinning op aan mijn vriendin Cristina en ons dochtertje Asia. Zij is enkele weken geleden geboren. Ik kan niet wachten tot ik ze opnieuw zie", besluit Brambilla.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties