Sloveen van Lotto NL-Jumbo pakt revanche en zet de tijdrit naar zijn hand

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sloveen van Lotto NL-Jumbo pakt revanche en zet de tijdrit naar zijn hand

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Primoz Roglic heeft de negende etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Sloveen van Lotto NL-Jumbo was in de individuele tijdrit sneller dan Matthias Brändle en Vergard Stake Laengen. Etixx-Quick Step behoudt de roze trui.

Primoz Roglic werd in de openingstijdrit van deze Giro nog nipt tweede na een secondenspel met Tom Dumoulin. Maar in de negende etappe heeft de Sloveen zijn revanche beet. Hij was de beste in een individuele tijdrit over veertig kilometer.

Matthias Brändle werd tweede, zijn IAM-ploegmaat Vergard Stake Laengen derde. Bij de klassementsmannen viel vooral de sterke prestatie van Bob Jungels op. Ilnur Zakarin was dan weer de pechvogel van de dag. Hij viel twee keer en moest een keer van fiets wisselen. Pieter Serry was de eerste landgenoot op een knappe dertiende plek.

Roos voor Etixx

Gianluca Brambilla behoudt de roze trui met amper één seconde voorsprong op zijn ploegmaat Bob Jungels. Amador vervolledigt het podium. Voormalige rozetruidrager Tom Dumoulin komt terug de top tien binnen op een zevende plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties