Etixx-Quick Step heeft twee absolute goudhaantjes: "Voorlopig zit ik met een luxeprobleem"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Etixx-Quick Step heeft twee absolute goudhaantjes: "Voorlopig zit ik met een luxeprobleem"

Het klassieke voorjaar was niet meteen een groot succes qua zeges, maar in het rondewerk loopt het voorlopig wel goed voor Etixx-Quick Step. Bob Jungels reed in het roze rond in Italië, terwijl Julian Alaphilippe de gele trui in Californië draagt.

Patrick Lefevere beseft dat hij twee goudhaantjes in handen heeft met Jungels en Alaphilippe. "In het hooggebergte heb ik wel mijn twijfels bij Bob", opent Lefevere. "Bob duwt wel die hoge wattages, maar hij weegt gemakkelijk vijf kilo meer dan de echte klimmers. Ik vrees dat hij in de echte bergritten niet mee zal kunnen met de toppers."

"Julian zal aan zijn tijdritten moeten werken als hij mee wil doen in het grote rondewerk", aldus Lefevere in Het Laatste Nieuws. "Op dit moment is hij klaar voor de Ardense klassiekers en rittenkoersen van een week zonder een lange tijdrit. Julian zijn grootste troef is zijn explosiviteit. Hij heeft een felle versnelling bergop en hij is ook nog snel in de sprint."

Jungels in het spoor van Wiggins?

"Laat Bob en Julian maar ontdekken wat hun limieten zijn", gaat de manager verder. "Maar waar willen ze naartoe met hun carrière? Is Jungels bereid om vijf kilo te verlichten? Kan hij zijn lichaam ombouwen zoals Wiggins dat deed? Het is niet ongevaarlijk. Als een renner daarvoor kiest, dreigt altijd het gevaar van anorexia."

"En Alaphilippe? Droomt hij van de klassiekers of van de Tour? Ooit heeft Frankrijk de fout gemaakt door van Chavanel een ronderenner te maken. Pas toen hij dertig was, hadden ze door dat hij een klassieke renner was. Die fout wil ik niet maken met Julian. We gaan onze twee jongens tijd geven, maar voorlopig zit ik met een luxeprobleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties