Houd jullie vast voor deze spetterende driedaagse in de Giro!

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Houd jullie vast voor deze spetterende driedaagse in de Giro!

De Giro had dit jaar al heel wat te bieden, maar vanaf vandaag barst de strijd pas echt los. Met een moordende driedaagse ziet het klassement er zondag wellicht helemaal anders uit.

Eerste van vijf sterren

Het opwarmertje op vrijdag is er al een om U tegen te zeggen. Rit 13 op weg naar Cividale Del Friuli is de eerste van vijf sterren. Logisch als je ziet dat de renners twee hellingen van tweede en twee van eerste categorie moeten overwinnen. Met percentages tot 16 procent belooft deze etappe nu al spektakel.

De koninginnenrit

Maar zoals we al zeiden, een opwarmertje. Zaterdag wacht immers de de koninginnenrit richting skioord Corvara. Het Giropeloton staat voor zes Dolomietencols doorheen Zuid-Tirol. Of dat nog niet genoeg is, krijgen de renners op 4 kilometer van de meet nog de Muro del Gatto voorgeschoteld met percentages tot 19 procent.

Klimmen tegen de klok

Het immense trio wordt op zondag afgesloten met een klimtijdrit op de Alpe di Siusi. De favorieten krijgen nog 1,8 kilometer op het vlakke om de benen even los te gooien, maar nadien wacht een race tegen de tijd van 9 kilometer aan een gemiddelde van 8,3 procent. Een spetterend weekend staat dus voor de deur waarin Nibali en co hun duivels kunnen ontbinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties