Chaves wint de koninginnenrit, opnieuw Nederlander in het roos!

Chaves wint de koninginnenrit, opnieuw Nederlander in het roos!

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op weg naar Corvaro in Badia was er tijd voor de koninginnenetappe van de Giro d'Italia. En het werd een echte nagelbijter, met een Nederlander uiteindelijk als nieuwe drager van de roze trui.

Een vroege vlucht van liefst 37 man koos snel het hazenpad. Daarbij met Ulissi, Monfort en Sivtsov een paar mannen die een zaakje wilden doen in het klassement, maar meer dan een virtuele roze trui zet er voor hen niet in.

Wél beresterk: Darwin Atapuma, die als laatste vluchter overbleef en op weg leek naar ritwinst. Tot de favorieten hun duivels ontbonden. Nibali stak de lont aan het vuur, Valverde moest er meteen af en zou minuten verliezen.

Chaves en Kruijswijk profiteren

Vervolgens counterden Chaves en Kruijswijk de Italiaan echter, waardoor ook Nibali in het verweer moest. De twee pikten onderweg Preidler en Sivtsov op en haalden in de voorlaatste kilometer ook nog Atapuma in.

Preidler probeerde de drie anderen nog te verrassen, maar Chaves won de sprint van de levende lijken. Kruijswijk werd tweede en is de nieuwe roze truidrager, Nibali verloor iets meer dan een halve minuut.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties