IAM Cycling een eerste keer aan het feest in de Ronde van Italië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
IAM Cycling een eerste keer aan het feest in de Ronde van Italië

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zeventiende rit in de Ronde van Italië is gewonnen door Roger Kluge. De renner van IAM Cycling bleef verrassend en nipt een sprintend peloton voor. Het roze blijft bij Steven Kruijswijk.

De zeventiende etappe in de Giro was eindelijk nog eens een rit voor de sprinters, terwijl de grote kanonnen al lang weg zijn uit Italië. Maar het werd uiteindelijk een etappe met een speciale afloop. Drie renners kozen al snel het hazenpad en gingen er vandoor. De namen: Oss, Zhupa en Broett.

Net voor de echte finale begon, maakten Lars Bak, Belkov en Konovalovas de oversteek naar de drie koplopers. Echt groot was de voorsprong toen al niet meer, maar de renners hielden wel vol tot op zo'n twee kilometer van de streep.

Chaotische sprint

Het peloton vatte de vluchters, maar door een gebrek aan echte sprinters verliep alles wat chaotisch in de laatste kilometer. Filippo Pozzato deed een ultieme poging om weg te geraken, maar werd in de slotmeters gevat door Roger Kluge.

De Duitser van IAM Cycling reed vanuit het zadel weg uit het peloton en bleef uiteindelijk een sprintend peloton voor. Giacomo Nizzolo werd tweede en heeft dus een zoveelste ereplaats te pakken. Nikias Arndt vervolledigde het podium, terwijl er aan het algemene klassement niks veranderde. Het roze blijft dus bij Kruijswijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties