Etixx-Quick Step heeft nieuwe zege te pakken na extreem verrassend slot

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Etixx-Quick Step heeft nieuwe zege te pakken na extreem verrassend slot

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De achttiende rit in de Ronde van Italië is gewonnen door Matteo Trentin. Zijn ploegmaat Brambilla en Moser leken lange tijd op weg naar de zege, maar Trentin verraste beide renners en pakte in laatste instantie nog de zege.

De achttiende etappe in de Ronde van Italië werd er eentje voor de vluchters. Een groep van zo'n 24 renners kreeg van het peloton een vrijgeleide om op zoek te gaan naar de zege. Bij de omvangrijke groep waren dit de bekendste namen: Ligthart, Trentin, Brambilla, Arndt, Oss, Moser en Navardauskas.

De voorsprong van de koplopers liep op tot boven de dertien minuten en het was al snel duidelijk dat de winnaar in de voorste gelederen zat. Op een klimmetje gingen Moser en Brambilla er vandoor en zij hadden meteen een mooie voorsprong te pakken.

Duivel uit een doosje

De twee hielden een groepje van vier, met daarbij Arndt en Trentin, op zo'n 30 seconden. Beide Italianen leken voor de overwinning te gaan en Brambilla nestelde zich in het zog van Moser om de sprint aan te gaan. Maar als een duivel uit een doosje werd het duo in de laatste hectometers nog door Matteo Trentin voorbijgesneld.

Moser was totaal verrast en Trentin mocht de handen in de lucht steken. Moser werd tweede, Brambilla derde. Bij de favorieten was het vrij tot zeer windstil en gebeuren er nauwelijks veranderingen in het klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties