Verrassende wending in Giro: 'de haai' wint en Kruijswijk is roze kwijt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Verrassende wending in Giro: 'de haai' wint en Kruijswijk is roze kwijt

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vincenzo Nibali heeft de negentiende etappe in de Giro gewonnen. In een etappe vol spektakel kwam Steven Kruijswijk zwaar ten val en is hij zijn roze trui kwijt aan Esteban Chaves.

De derde laatste rit in de Giro heeft voor het nodige spektakel gezorgd. Met de Colle dell'Agnello en de aankomst in Risoul waren er twee stevige beklimmingen. De eerste was zelfs het dak van deze Giro.

Maar die eerste zware col heeft wel het klassement goed door elkaar gehaald. In de afdaling van de Colle dell'Agnello kwam Steven Kruijswijk zwaar ten val en was hij op achtervolgen aangewezen. En even later kwam ook Ilnur Zakarin, de nummer vijf in het klassement, zwaar ten val.

Monfort kleurt koers

De Rus van Katusha probeerde nog, maar moest opgeven. Ondertussen kleurde ene Maxime Monfort vooraan de koers. Hij kwam bij koploper Michele Scarponi aansluiten, maar de Astana-renner hield de benen stil na orders van de ploegleiding.

De Italiaan moest bij de favorieten zijn kopman Vincenzo Nibali bijstaan. Monfort ging alleen door, maar zijn voorsprong was te beperkt om voor de overwinning te gaan. Op de slotklim werd onze landgenoot al snel gegrepen, terwijl Kruijswijk achtergelaten werd door zijn kompanen.

Nibali wint

Vooraan zorgde Nibali voor spektakel, terwijl Valverde het moeilijk kreeg. In de laatste vijf kilometer achtte Nibali het moment gekomen om alleen te gaan. Chaves kon niet volgen en Nibali pakte de zege in Risoul. Kruijswijk kwam op 4'53" binnen en daardoor is Chaves de nieuwe leider in de Giro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties