Wat-een-Giro voor Etixx-Quick Step: "Eén van de beste wedstrijden uit onze geschiedenis"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Wat-een-Giro voor Etixx-Quick Step: "Eén van de beste wedstrijden uit onze geschiedenis"

De Giro was een waar succes voor Etixx-Quick Step. De Belgische formatie kaapte vier ritten weg, reed zes dagen in het roze en pakte de jongerentrui met Bob Jungels. En dat stemt Patrick Lefevere en ploegleider Davide Bramati zeer tevreden.

"Ik ben heel blij en extreem trots op de renners", opent Patrick Lefevere. "Dit is een jong team met een geweldig potentieel en ik ben er zeker van dat deze renners de volgende jaren nog zullen groeien. Onze resultaten waren fantastisch tijdens de Giro."

"Onze overwinningen waren ook geweldig door de manier waarop we wonnen. We toonden wilskracht, vertrouwen en een goede ingesteldheid", is de teammanager vol lof. En ook ploegleider Davide Bramati, nota bene zelf Italiaan, was bijzonder tevreden met de afgelopen Ronde van Italië.

Teamspirit

"Dit is zonder twijfel één van de beste wedstrijden uit de geschiedenis van ons team", aldus Bramati. "De vier overwinningen van Kittel, Brambilla en Trentin waren geweldig, maar ook zes dagen het roze dragen en de jongerentrui pakken, is een hele knappe prestatie."

"Het grote verschil werd gemaakt door de teamspirit van deze ploeg. Dat is het geweldige aan Etixx-Quick Step. Het maakt niet uit wat je naam is, iedereen is bereid om voor elkaar te werken", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties