De 5 grote BK-favorieten: "Last minute feestje bij winst" en "BK met match Rode Duivels combineren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De 5 grote BK-favorieten: "Last minute feestje bij winst" en "BK met match Rode Duivels combineren"
Foto: © photonews

In de aanloop naar het BK van vandaag stelde onze redactie vijf vragen aan de fanclubs van de topfavorieten voor zondag. De vijfde vraag: wat als hun favoriete renner straks het BK wint?

Onze redactie stelde vijf favorieten samen voor het BK: Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Tom Boonen, Wout Van Aert en Philippe Gilbert. Van die laatstgenoemde hebben we helaas zijn fanclub niet kunnen bereiken. Graag willen we wel benadrukken dat er nog een hele resem favorieten zijn. Denk maar aan Tim Wellens, Tiesj Benoot, Jens Debusschere, Jürgen Roelandts...

"Last minute feestje"

Wat als hun favoriete renner het BK wint? "Persoonlijk hebben we er nog niet bij stil gestaan, maar stel dat hij toch eerste wordt...", droomt Lorenz van de SC van Wout Van Aert. "Misschien moeten we last minute dan toch een feestje plannen in Lille."

Bij de fanclub van Sep Vanmarcke weten ze het dan wel. "Dan wordt er een groot feest georganiseerd in supporterslokaal 'De Sportduif' te Anzegem", aldus voorzitter Wesley. Bij de fanclub van Greg Van Avermaet maken ze van de gelegenheid gebruik om het BK met het EK te combineren.

Van Avermaet heeft niet te vergeten zelf een verleden als voetballer. "We hebben een lokaal in Grembergen in De Sloef. Wij zijn volledig voorbereid", klinkt het bij Tania. "We gaan het BK met de match van de Rode Duivels combineren, normaal vangen wij daar alle supporters op."

"Greg komt na elk BK langs"

"In principe moeten de drie supportersbussen om 21 uur toekomen. Of Greg ook langskomt als hij wint? Normaal gezien komt Greg na elk BK langs, winnen of niet", klinkt het. Bij de SC De Wielkeszuigers van Tom Boonen zullen ze het eerder rustig aan doen.

"Wij gaan niets speciaal doen. Uiteindelijk zien we Tom regelmatig, we gaan naar veel wedstrijden kijken", zegt Christophe. "Als er iets speciaal is, dan geven we hem wel een cadeau. Tom is altijd tevreden als hij een koers wint, dus..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties