Ambitieuze landgenoot richting Vuelta: "Doelstelling is top tien rijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Zaventem
| 0 reacties
Ambitieuze landgenoot richting Vuelta: "Doelstelling is top tien rijden"

Lotto Soudal trekt met twee kopmannen naar de Ronde van Spanje: Bart De Clercq en Maxime Monfort. Beide renners hopen een goed klassement te rijden en mikken op de top tien. Monfort is er alleszins klaar voor.

"Ik trek met een goed gevoel naar de Ronde van Spanje", laat Maxime Monfort weten. "Ik heb al een tijdje een prima gevoel in het tweede deel van het seizoen. Ik ben natuurlijk minder fris dan voor de start van de Giro, maar dat is normaal. Ik ben zeker nog gemotiveerd en klaar om een goed klassement te rijden."

Ik ben nog heel gemotiveerd om een goed klassement te rijden - Maxime Monfort

"Mijn voorbereiding begon in de Ronde van Polen, daarna ben ik meteen met de ploeg op stage naar Livigno vertrokken. Na de stage hebben we samen de Tour de l'Ain gereden", zegt de Lotto Soudal-renner bij Wielerkrant. "Of ik naast een klassement ook op een ritzege mik? Een beetje allebei, eigenlijk."

"De eerste weken zijn er weinig mogelijkheden om een rit te winnen. Dat lukt pas voor mij na de eerste rustdag. Maar als ik voor een klassement rijd, ga ik minder vrijheid krijgen. De doelstelling van de ploeg is samen met Bart (De Clercq) de top tien te halen. Volgens mij is Bart zelfs sterker dan vorig jaar. Hij kan zeker een goed klassement rijden", besluit Monfort.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties