Belgische rondehoop met ambitie naar de Vuelta: "Ik wil geen grijze muis zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Zaventem
| 0 reacties
Belgische rondehoop met ambitie naar de Vuelta: "Ik wil geen grijze muis zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Louis Vervaeke staat zaterdag voor de tweede keer in zijn carrière aan de start van een grote ronde. In de Giro van 2015 verging het de jonge renner minder goed, maar in de Ronde van Spanje hoopt Vervaeke mee te strijden voor ritwinst.

"Ik heb geen echte klassementsambities voor de Vuelta. Ik wil proberen voor een ritoverwinning te gaan", zegt Louis Vervaeke bij Wielerkrant. "Ik denk dat er wel een aantal mooie kansen zijn. Er zijn elf aankomsten bergop als ik me niet vergis, dus dat is wel heel veel. Bovendien zijn er enkele steile finishes bij. Dat ligt me wel", aldus de Oost-Vlaming.

Keuze van ploegleiding

Dat Vervaeke niet voor het klassement gaat in de Ronde van Spanje, is vooral een keuze van de ploegleiding. "Het is een beslissing van de ploeg om niet voor klassement te gaan. Ik zou het wel willen of durven, maar de ploeg wil mij beschermen."

"Ze hebben me gezegd dat ik moet proberen om voor een ritzege te gaan en dat ik me vooral moet amuseren. Wanneer ik na de Vuelta teleurgesteld zal zijn? Als ik elke keer moet afzien om de finish te halen en als ik geen gooi kan doen naar een ritzege. Ik wil geen grijze muis in het peloton zijn", besluit de 22-jarige Vervaeke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties