Lotto Soudal met ambitie naar de Vuelta: "Ritwinst en een plek in de top tien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal met ambitie naar de Vuelta: "Ritwinst en een plek in de top tien"

Lotto Soudal staat zaterdag met maar liefst acht Belgen aan de start van de Ronde van Spanje. De enige buitenlander in het gezelschap is Adam Hansen. Ploegleider Mario Aerts mikt op een ritzege en een goede eindklassering.

En voor het algemene klassement heeft Lotto Soudal twee renners om dat doel te verwezenlijken. "We hebben twee grote doelen vooropgesteld: een rit proberen winnen en een toptiennotering in eindklassement", zegt Aerts. "Bart De Clercq en Maxime Monfort zullen de twee speerpunten worden voor het klassement."

Jonge Vervaeke

Naar wie het zeker ook uitkijken wordt, is Louis Vervaeke. Maar hij zal niet voor het klassement gaan. "Hij is nog zeer jong en kan in deze Vuelta de nodige ervaring opdoen. Deze Grote Ronde volmaken zal voor hem een groot doel zijn. Hij kan een aantal ritten uitkiezen en dan kan hij zijn kans gaan", zegt de ploegleider.

En met Thomas De Gendt is ook één van de smaakmakers uit de voorbije Tour mee. "Thomas zal de eerste week wat in zijn ritme moeten komen na een erg slopende Tour en de criteriums. Maar in de tweede en derde week liggen er kansen. Daar zal hij ongetwijfeld enkele keren mee zijn om een rit proberen te winnen", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties