Na glansprestatie in Tour trekt De Gendt naar Vuelta: "Niks moet, mijn seizoen is al geslaagd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Zaventem
| 0 reacties
Na glansprestatie in Tour trekt De Gendt naar Vuelta: "Niks moet, mijn seizoen is al geslaagd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn knalprestatie in de Tour de France gaat Thomas De Gendt zaterdag van start in de Ronde van Spanje. De renner van Lotto Soudal leeft ontspannen toe naar de start. Het seizoen van De Gendt is dan ook al geslaagd.

"Ik ga proberen om voor een ritoverwinning te gaan", opent Thomas De Gendt. "Ik zeg 'proberen', want het gaat heel moeilijk zijn. Maar de laatste week zijn er heel wat kansen voor mij. In de andere etappes zal het voornamelijk rijden worden voor kopmannen Bart De Clercq en Maxime Monfort. Zij willen graag top tien rijden."

Als ik mee ben en de bergtrui kan pakken, dan zal ik het doen - Thomas De Gendt

In het bergklassement van de Tour werd De Gendt tweede, spookt zo'n scenario opnieuw door zijn hoofd? "Als ik mee ben en de trui kan pakken, dan zal ik het doen. Maar het puntensysteem is veel anders in de Vuelta. Er zijn meer bergjes onderweg en veel meer renners die kunnen meedoen voor de bergtrui."

"Maar als ik mee zit in de juiste ontsnapping, dan ga ik de punten proberen te pakken", is De Gendt strijdvaardig. "Niks moet natuurlijk, maar ik zou wel graag willen meedoen voor een overwinning. Als ik vaak mee kan zitten in een ontsnapping, dan is dat mooi meegenomen. Mijn seizoen is eigenlijk al geslaagd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties