Lotto zoekt wat geluk in Vuelta na jaar vol pech

Lotto zoekt wat geluk in Vuelta na jaar vol pech
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team LottoNL-Jumbo heeft dit jaar al meermaals pech gehad met valpartijen en andere tegenslagen. Voor de Vuelta mikken ze echter op goede prestaties.

Kruijswijk begint vol goede moed aan zijn tweede grote ronde van het jaar, na een val in de Giro. Bij die val verloor hij eigenlijk ook de eindwinst.

"Na de Giro heb ik veel rust gehad om te herstellen van mijn val en de koers. In aanloop naar de Vuelta heb ik bewust niet veel koersen gereden om zo fris mogelijk aan de start te verschijnen", aldus Kruijswijk vol goede moed.

Steven Kruijswijk: "Ik voel me sterker worden"

En in Rio viel het weer tegen: ziek. "Ik heb mijn trainingsschema na Rio moeten bijstellen. Het is zuur dat ik in het laatste deel van de voorbereiding te maken kreeg met ziekte. Op dit moment voel ik mij weer sterker worden. Nu is het belangrijk de eerste etappes door te komen."

Ook Robert Gesink blikt hoopvol vooruit. "Ik kijk uit naar de Vuelta, het is een belangrijke koers richting 2017. Ik ga zonder hoge verwachtingen van start en hoop mijn herstelvermogen terug te vinden, te groeien in de koers en de ploeg te kunnen ondersteunen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties