Vervaeke kende moeilijk eerste jaar bij de profs: "Ik had het mentaal heel lastig"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vervaeke kende moeilijk eerste jaar bij de profs: "Ik had het mentaal heel lastig"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Louis Vervaeke staat zaterdag een tweede keer in zijn nog prille carrière aan de start van een Grote Ronde. Zijn eerste ervaring in de Giro van 2015 was niet bepaald een succes, nu hoopt de nog altijd maar 22-jarige renner beter te doen.

"Die Giro van 2015 was zeker niet perfect. Het was eigenlijk een verlengstuk van mijn eerste profjaar", opent Louis Vervaeke. "Ik heb toen nooit echt de conditie gevonden. Als je niet echt top bent, is het moeilijk om het tot een goed einde te brengen. Na de Giro heb ik enkele nieuwe beslissingen genomen."

Nieuwe coach

"Ik heb een nieuwe trainer genomen en een nieuwe fietspositie gevonden", aldus de renner bij Wielerkrant. "Maar het was een moeilijk jaar voor mij. Bij de beloften was ik gewend om te winnen of telkens mee te doen voor de zege. Bij de profs is dat veel moeilijker. Ik had het mentaal heel lastig en had het allemaal een beetje onderschat", bekent Vervaeke.

Maar nu lijkt de jonge renner klaar om een goede prestatie neer te zetten in de Ronde van Spanje. Ook de rest van het seizoen was meer dan behoorlijk. "Dit seizoen was ik sterk in Mallorca. Ik heb een goede Ruta del Sol en Ronde van Catalonië gereden. In het Baskenland werd ik zelfs elfde. Ook in Romandië en in de Dauphiné was het goed."

"Maar daarna was het moeilijk om de topconditie terug te vinden. Nu heb ik een lastige stage achter de rug, maar in de Tour de l'Ain voelde ik me goed. Op de Colombier, waar je toch een uur moet klimmen, was ik heel goed. En toch zal ik in de Ronde van Spanje het meer moeten hebben van die kortere, steilere finishes", besluit Vervaeke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties