BMC-Belg staat voor debuut in de Vuelta: "Een heel nieuwe ontdekking"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
BMC-Belg staat voor debuut in de Vuelta: "Een heel nieuwe ontdekking"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

BMC komt met drie Belgen aan de start in de Vuelta d'Espana. Philippe Gilbert en Ben Hermans hebben al de nodige ervaring, maar de derde landgenoot staat voor zijn vuurdoop in een Grote Ronde. Voor Dylan Teuns wordt het dus een hele nieuwe ervaring.

"Ik denk dat ik er klaar voor ben en ik kijk er echt al naar uit", opent Dylan Teuns bij Wielerkrant. "Hoe ik me voorbereid heb? Ik heb de Ronde van Utah gereden, bovendien was ik daar al een paar weken op voorhand. Zo heb ik in totaal toch iets meer dan drie weken op hoogte gekoerst."

Leerproces

"De voorbereiding was dus goed en normaal gezien was er genoeg tijd tussen om te herstellen", aldus de BMC-renner. Teuns beseft dat de Ronde van Spanje vooral een leerproces wordt. "In de Vuelta hoop ik vooral bij te leren. Ik zal er veel werk opknappen voor de kopmannen, maar ik hoop toch ook wel eens mijn kans te gaan in een vroege vlucht."

Ik hoop toch ook wel eens mijn eigen kans te gaan in een vroege vlucht

"Ik heb al eens door het roadbook gebladerd. Het wordt lastig, maar in de eerste week zijn de ritten ook niet te lang. Vanaf de eerste rustdag zal het zwaar worden. Voor mij is het natuurlijk ook een hele nieuwe ontdekking", zegt Teuns. En zaterdag staat er meteen een ploegentijdrit op het programma.

Ploegentijdrit

En die discipline is altijd belangrijk bij de wereldkampioen van de voorbije twee jaar. "Dit is één van de grote doelen van BMC. Het is een lastig en technisch parcours, dus het wordt niet gemakkelijk. Een ploegentijdrit is één van de moeilijkste disciplines. Vorig jaar in de Dauphiné (waar BMC won, red.) is het wel goed meegevallen, ondanks de hoge lastigheidsgraad", besluit Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties