De Gendt blikt nog eens terug op winst op Mont Ventoux: "Twee in de plaats van één, dat is het verschil"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De Gendt blikt nog eens terug op winst op Mont Ventoux: "Twee in de plaats van één, dat is het verschil"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt staat zaterdag zonder druk aan de start van de Vuelta. Niks moet en alles mag, lijkt het wel. Het seizoen van de Lotto Soudal-renner is dan ook al geslaagd na zijn schitterende zege op de Mont Ventoux.

"Wat die zege in de Tour met mij gedaan heeft? Voor mij is er niet zoveel veranderd. Ik heb nu twee overwinningen in plaats van één, dat is het verschil", zegt een altijd nuchtere De Gendt bij Wielerkrant. "Ik merk wel dat ik heel wat meer aandacht heb gekregen na die ritzege in de Tour."

"Maar de meeste mensen zijn successupporters. Volgend jaar zijn ze weer weg als ik een minder seizoen heb", zegt de Oost-Vlaming. De Gendt eindigde in de Giro al eens op het podium, maar merkt toch op dat de Tour veel meer aandacht krijgt. "De Tour is veel groter. Toen ik in de Giro derde werd, waren mensen dat twee maanden daarna al vergeten."

Criteriums

Na de Tour heeft De Gendt heel wat criteriums gereden en zich zo voorbereid op de Vuelta. "Ik heb er exact tien gereden", vervolgt de renner. "Liever dat dan altijd jezelf te moeten motiveren om te gaan losrijden. Het waren goede trainingen en het was goed om mij zo bezig te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties