Naar welke Belgen wordt het uitkijken in deze Ronde van Spanje?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Naar welke Belgen wordt het uitkijken in deze Ronde van Spanje?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag gaat de Ronde van Spanje van start met een ploegentijdrit. Naast heel wat tenoren uit de voorbije Tour, komen er in de Vuelta ook heel wat Belgen aan de start. Van wie mogen we zeker iets verwachten?

BMC komt met drie Belgen aan de start: Dylan Teuns, Philippe Gilbert en Ben Hermans. En zeker van die laatste twee mogen we toch een en ander verwachten. Philippe Gilbert weet altijd wel één of twee ritten uit te kiezen, Hermans toonde in de Ronde van Burgos dat de conditie meer dan goed zit.

We hoeven Hermans niet in de top tien van het algemene klassement te verwachten, maar in de tweede en derde week zullen we de Limburger zeker zien opduiken. En dan zijn er natuurlijk de talrijke Belgen bij Lotto Soudal. Thomas De Gendt, dat is een garantie op veel in de aanval zijn.

De Gendt heeft al gezegd om niet te veel te focussen op de bergtrui - zoals in de afgelopen Tour - maar wil er wel zijn ritje(s) uitpikken. Bart De Clercq en Maxime Monfort zijn dan weer de mannen met klassementsambities. Beiden willen ze top tien rijden. Eenvoudig wordt dat zeker niet met zo'n zware Vuelta en een sterk deelnemersveld.

Jonge Vervaeke

Bij Lotto Soudal is het zeker uitkijken naar Louis Vervaeke, die aan de start staat van zijn tweede Grote Ronde. Nog steeds amper 22 jaar, maar dit seizoen presteerde hij al sterk in Spanje in de Ronde van Catalonië en het Baskenland. Hij mag van de ploegleiding niet voor het klassement gaan, reden te meer om hem in enkele bergritten te verwachten.

Jan Bakelants kan dan weer zijn matige Tour uitwissen met een glansprestatie in de Vuelta. En ook Gianni Meersman moet in staat zijn om iets te forceren in de Ronde van Spanje. De laatste weken toonde de renner van Etixx-Quick Step dat de conditie meer dan behoorlijk is. En ook Dries Devenyns - winnaar van de Ronde van België en Wallonië - wil zich wellicht tonen.

Tot slot zijn er nog de Belgen met de snellere benen. Zich echt roeren in de massasprints wordt niet gemakkelijk, maar waarom geen sprint winnen in een uitgedunde groep? Zico Waeytens, Tosh Van der Sande en Jonas Van Genechten zijn (nog) geen topsprinters, maar kunnen zich zeker en vast laten zien de komende drie weken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties