Onze favorieten voor de Vuelta: de bergtrui

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Onze favorieten voor de Vuelta: de bergtrui
Foto: © photonews

Met al de successen op de weg en de wielerbaan van de Olympische Spelen, zouden we haast vergeten dat de Vuelta dit weekend alweer van start gaat. We geven jullie onze favorieten voor elke trui mee. Deze keer bespreken we de bergtrui.

Met Alberto Contador, Chris Froome en Nairo Quintana staan er drie absolute topfavorieten voor de eindzege aan de start in de Vuelta. Twee renners zijn uit op revanche na de Tour, Chris Froome kan dan weer zonder druk aan de Ronde van Spanje starten na zijn eindzege in La Grande Boucle.

En laat dat trio nu ook net de favorieten voor de bergtrui zijn. Met maar liefst tien aankomsten bergop krijgen we een Vuelta voor de echte klimmers en de klassementsmannen. En dat trio lijkt logisch gezien ook veel punten te zullen verzamelen voor de bergtrui.

Maar het moet gezegd worden: het puntensysteem in de Vuelta is toch iets of wat anders dan in de Tour. Vaak komen er meer bergjes in aanmerking voor punten dan in de Tour. Dat zorgt er dus voor dat er vaak onderweg meer punten te verdienen zijn, wat in het voordeel van de aanvallers kan spelen.

Onbekende Fraile vierde in 2015

Zo pakte in de Vuelta van 2015 de relatief onbekende Omar Fraile de bergtrui, ondanks dat hij slechts 88e eindigde in het algemene klassement. Best verrassend dus. Van de top tien van het algemene klassement stond er zo vorig jaar geen enkele renner ook in de top tien van het bergklassement.

Thomas De Gendt in de afgelopen Tour de France

Andere outsiders die - mits het nodige geluk - eventueel een gooi kunnen doen naar de bergtrui zijn namen als Samuel Sanchez, Michele Scarponi, Daniel Moreno, Jesus Hernandez, ... Maar het is dus nog wat koffiedik kijken naar hoe de eerste en mogelijk de tweede week verloopt bij de aanvallers en de favorieten.

De pure aanvallers - genre Thomas De Gendt - zijn in de Vuelta altijd in het voordeel. De Gendt liet al blijken dat hij enkel de bergtrui zal pakken indien de kans zich voordoet. Maar de geheimzinnige Lotto Soudal-renner heeft ons in de Tour ook enkele keren verrast. Waarom nu niet opnieuw?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties