Waar liggen de kansen van Philippe Gilbert in deze Ronde van Spanje?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Waar liggen de kansen van Philippe Gilbert in deze Ronde van Spanje?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert ging in de afgelopen Ronde van Frankrijk niet van start, maar zet alles op de Ronde van Spanje. Wij zochten alvast uit in welke ritten de BMC-renner mogelijk kan toeslaan.

Philippe Gilbert mocht in zijn carrière al vijf keer juichen in een Vuelta-rit. Ook dit jaar zal de Belgische kampioen ongetwijfeld enkele etappes met stip hebben aangeduid. Op een korte maar steile aankomst bergop, zijn er maar weinigen in het peloton die Gilbert het vuur aan de schenen kunnen leggen.

Maandag al prijs?

En dus gingen wij al eens kijken naar welke ritten Gilbert de komende drie weken reikhalzend zal uitkijken. Te beginnen met nu maandag, in de etappe die ons van Marin naar Dumbria brengt. Aankomen doen de renners op de Mirador de Ezaro, een klim van twee kilometer van gemiddeld 14%, met stijgingspercentages tot boven de 20%.

Joaquim Rodriguez won het laatste op deze aankomst in 2012, hij liet toen Valverde en Contador achter zich. Die megasteile puist kan een goede Gilbert zeker liggen. Drie dagen later is er op donderdag misschien een nieuwe mogelijkheid. De renners krijgen in volle finale nog een klimmetje waarvan de top op 3,3 kilometer van de aankomst ligt.

Nog twee kansen, of meer?

Ook daar kan Gilbert de basis leggen voor een mogelijke triomf. Dan is het daarna wat uitkijken naar de 13e rit op 2 september. Van Bilbao naar Urdax, een heuvelachtige rit die wel iets weg heeft van de Clasica San Sebastian. Ook de bekende Jaizkibel is opgenomen in het parcours. De aankomst is vals plat en biedt zeker perspectief.

Op papier lijken dat de meest interessante finishes voor Gilbert, veel andere aankomsten lijken te steil of te lang. Maar in een ontsnapping maakt Gilbert natuurlijk ook altijd een kans. Op naar die zesde ritwinst in de Vuelta, Phil.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties