"Hopen dat Froome de Vuelta niet wint, anders komt het verdacht over"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Hopen dat Froome de Vuelta niet wint, anders komt het verdacht over"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag start de derde en laatste Grote Ronde van het seizoen met de Ronde van Spanje. Volgens Thomas De Gendt is er steeds meer stress in de Vuelta geslopen omdat het de Ronde van de laatste kans is.

"Je merkt dat er steeds meer stress aanwezig is in de Ronde van Spanje", zegt Thomas De Gendt. "De eerste keer dat ik de Vuelta reed, was alles heel relax. Vorig jaar vond ik het al vrij stresserend vanaf de eerste dag." De Lotto Soudal-renner heeft een mogelijke verklaring voor al dat nerveuze gedoe.

Ik hoop dat ze allemaal recht blijven en mij gerust laten - Thomas De Gendt

"Het kan zijn omdat er veel kopmannen van de Tour naar de Vuelta gaan. Het is toch een beetje de Ronde van de laatste kans. Alles is dus wat opgefokt. Eigenlijk hoop ik gewoon dat ze allemaal recht blijven en mij gerust laten", aldus De Gendt.

Voor de eindzege ziet de Waaslander twee favorieten. "Contador is extra gemotiveerd na zijn mindere Tour en dus de grootste favoriet. Maar ik zou Froome zeker niet afschrijven. Eigenlijk moeten we hopen dat Froome niet wint, want anders zou het verdacht kunnen overkomen. Ik verwacht hem wel zeker op het podium", besluit de renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties