Onze favorieten voor de Vuelta: het algemeen klassement

Onze favorieten voor de Vuelta: het algemeen klassement
Foto: © photonews

Met al de successen op de weg en de wielerbaan van de Olympische Spelen, zouden we haast vergeten dat de Vuelta dit weekend alweer van start gaat. We geven jullie onze favorieten voor elke trui mee. Deze keer bespreken we de favorieten voor het eindklassement.

Met Alberto Contador, Chris Froome en Nairo Quintana staan er drie absolute topfavorieten voor de eindzege aan de start in de Vuelta. Twee renners zijn uit op revanche na de Tour, Chris Froome kan dan weer zonder druk aan de Ronde van Spanje starten na zijn eindzege in La Grande Boucle.

Rest de vraag: wie heeft er het meeste zin in en de meest frisse benen? Als we alles wel bij elkaar beschouwen, dan is Alberto Contador de absolute favoriet. Hij moet de Tour de France doen vergeten, terwijl Froome toch echt niet met een superfris gevoel aan de start kan komen na zijn zware programma.

Er zijn nog klanten die dit jaar nog iets willen goedmaken: Simon Yates werd dit jaar na een administratieve fout enkele maanden geschorst en zag zo de Tour de France aan zich voorbijgaan, terwijl Steven Kruijswijk na zijn val in de Ronde van Italië misschien toch wel opnieuw denkt aan een goed eindklassement.

Yates moet wel denken aan Esteban Chaves, die misschien wel de man van Orica moet worden. En wat mogen we in de Vuelta verwachten van Talansky en Van Garderen, ook nog renners die iets recht te zetten hebben dit seizoen en daar vooral rekenen op een goede Ronde van Spanje. Spanning verzekerd, dat wel!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties