Sky wint ex aequo met Movistar in Spanje

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Sky wint ex aequo met Movistar in Spanje
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Vuelta startte vandaag met een ploegentijdrit. Het werd een strijd tussen Movistar en Sky, maar die laatste haalden het op de honderdste. Etixx-Quick Step werd mooi vijfde.

Voor Astana liep het meteen mis. Na amper drie minuten raakte een stukje begroeiing vast in de ketting van kopman Miguel Angel Lopez Moreno. Het hele team moest wachten op de jonge Colombiaan en zo was de zege voor hen meteen weg.

Bora-Argon zette intussen een snelle tijd neer die heel lang bleef staan. Toch gingen er nog enkele teams onder. Etixx-Quick Step kwam bij hun doorkomst aan het eerste tussenpunt als snelste door, maar toen moesten Sky en co. nog starten.

De ploeg van Lefevere kwam als eerste onder de 31 minuten en veegde zo de tijd van Bora-Argon van de tabellen. Volstaan voor de zege deed het niet, want de mannen van Froome gingen nog 22 seconden onder de tijd van de Belgische ploeg.

Opmerkelijk, Movistar was even snel als Team Sky, maar de honderdsten beslisten in het voordeel van de Engelse formatie. Peter Kennaugh is de eerste leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties