Vijf redenen waarom u zéker naar de Vuelta moet kijken

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vijf redenen waarom u zéker naar de Vuelta moet kijken
Foto: © photonews

Met het EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen zit deze sportzomer tjokvol. In Spanje beginnen ze daarbovenop nog eens aan de Vuelta. Wij geven u even mee waarom u de tv best nog enkele weken op Spanje afstemt.

Haast ongezien deelnemersveld

Heel wat toppers zakken af naar het Iberisch schiereiland voor deze editie van de Ronde Van Spanje. Enkele namen: Gilbert, Froome, Contador, Quintana, Kruijswijk, Gesink, Kwiatkowski en Valverde. Geen slecht begin.

Verder is het uitkijken wat onder meer Chaves en Tejay Van Garderen kunnen presteren. Vooral voor die laatste mag het eens gaan gebeuren. Van Garderen, toch al een tijdje de Amerikaanse Tourhoop, kende alweer een teleurstellende Ronde van Frankrijk.

Tien(!) aankomsten bergop

Hoewel er niet zoveel geklommen zal worden als in de helse editie van 2015, zitten er wel een recordaantal aankomsten bergop in deze Ronde van Spanje. Ideaal dus voor wie niet de hele rit kan kijken, maar toch een dik uur interessante koers wil zien.

Froome-Quintana-Contador

De drie Tourfavorieten ontmoeten elkaar opnieuw in de Spaanse bergen. Voor Naïro Quintana en de onfortuinlijke Contador is de druk enorm. Opnieuw verliezen van Froome staat haast gelijk aan toegeven dat er echt niets te doen is aan de Engelsman.

Vooral Contador zal zich willen revancheren na zijn door valpartijen ontsierde Ronde van Frankrijk. Froome kan zonder druk aan de start komen. Alles wat hij nu nog wint, is een bonus.

Heel wat Belgen

Ons wielerhart maakte een sprongetje toen we de definitieve deelnemerslijst onder ogen kregen. Maar liefst 21(!) Belgen staan aan de start van de Ronde van Spanje. Daarbij zitten heel wat namen die weleens voor een ritzege kunnen zorgen.

Rekenen we daar zeker bij: Thomas De Gendt, Philippe Gilbert, Ben Hermans en Bart De Clercq. Voorts wordt het ook uitkijken naar hoe Jan Bakelants zijn teleurstellende Tour en niet-selectie voor de Olympische Spelen verteerde.

De (voorlopig) laatste Grote Ronde van Tinkov

Oleg Tinkov, als we mogen afgaan op zijn toeren in de Giro en de Tour, mogen we ons nog aan iets verwachten bij het laatste kunststukje van de flamboyante Rus. Zal hij deze keer opnieuw de koersfiets en de gieter bovenhalen? We zijn benieuwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties