Meersman verrast iedereen en pakt zowaar de zege in de Ronde van Spanje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Meersman verrast iedereen en pakt zowaar de zege in de Ronde van Spanje

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste rit in lijn in de Vuelta is verrassend gewonnen door Gianni Meersman. In één van de weinige ritten waarin de snelle jongens een kans maakten, was hij de snelste van het pak en bezorgde hij Etixx-Quick Step de bloemen.

Drie renners zorgden voor de traditionele ontsnapping van de dag in de eerste rit in lijn van de Vuelta. Laurent Pichon (FDJ) en Cesare Benedetti (Bora-Argon) zetten de ontsnapping op touw, Bryan Nauleau (Direct Energie) kwam even later nog aansluiten.

Eén van de weinige kansen

Deze rit was één van de weinige kansen voor de snelle jongens in het peloton. De sprintersploegen – voor zover die er zijn – zorgden ervoor dat de voorsprong nooit echt heel groot werd. Op ruim twintig kilometer van de meet waagde Philippe Gilbert de sprong naar het leiderstrio.

De ontsnapping ging nog enkele kilometers verder en Gilbert nam nog een tussensprint voor zijn rekening, waardoor hij de groene trui veroverde. Ook nog enkele andere pogingen draaiden op niets uit, Lotto Soudal hield het tempo erg hoog.

Perfect teamwerk

In de sprint werd Gianni Meersman perfect gepiloteerd door zijn ploegmaats en spurtte hij knap naar de zege. Meersman hield Scharzmann en Nielsen af en heeft zo een prachtige overwinning - misschien wel de mooiste in zijn carrière - beet. Met Jonas Van Genechten eindigde er nog een landgenoot in de top vijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties