Waar zijn die snelle mannen? Deze jongens duelleren bij afwezigheid van Greipel, Kittel en sprintkoning Cav in de eerste spurtetappe

Redactie
| 0 reacties
Waar zijn die snelle mannen? Deze jongens duelleren bij afwezigheid van Greipel, Kittel en sprintkoning Cav in de eerste spurtetappe
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Duels tussen Greipel, Kittel en sprintkoning van de Tour Cavendish zullen we in de Vuelta niet te zien krijgen. De spurters komen deze editie niet aan hun trekken op Spaanse bodem, maar wat dan met de vlakke rit van zondag?

De klim van 8,2 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 3,2 procent halverwege de etappe mag geen obstakel vormen voor de snelle mannen. Maar zijn die er wel in de Vuelta?

Niccolo Bonifazio is dé naar voren geschoven pion bij vele pronostiqueurs. Het amper 22-jarige jonkie liet met ereplaatsen in Kuurne-Brussel-Kuurne (6e) en de Scheldeprijs (5e) al van zich horen. In de Ronde van Polen schoot de spurter van Trek-Segafredo eindelijk de hoofdvogel af door rit 3 achter zijn naam te schrijven.

Nikias Arndt moet bij afwezigheid van Greipel en Kittel de Duitse eer hoog houden. De sprinter van Giant-Alpecin zegevierde al tijdens de slotrit van de Giro en wil dat nu opnieuw doen. Tijdens de zomer kon de 24-jarige ex-baanrenner niet triomferen en dus is het afwachten hoe het met zijn vorm gesteld staat.

En wat met de Belgen?

Het brede wielerpubliek maakte in de Tour kennis met Edward Theuns. De Belgen met snelle benen in de Vuelta zijn Gianni Meersman (Etixx-Quick Step), Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) en Jonas Van Genechten. Voor onze 29-jarige landgenoot van IAM Cycling is het zijn eerste Ronde van Spanje. Met een vijfde plaats in de Ronde van de Ain toonde hij tien dagen geleden nog zijn goede vorm.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties