Pieter Serry kan nét niet meedoen voor zege, Fransman pakt de bloemen in Vuelta

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Pieter Serry kan nét niet meedoen voor zege, Fransman pakt de bloemen in Vuelta

De derde etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door Alexandre Geniez. Op de slotklim hield de renner van FDJ zijn medevluchters Pellaud en onze landgenoot Serry af.

De derde etappe leek op maat gesneden voor Alejandro Valverde, met een steile puist op het einde van de etappe. Maar het was één van de vluchters die mochten zegevieren in rit drie.

De aanvallers van dienst: onze landgenoot Pieter Serry (Etixx-Quick Step), Gatis Smukulis (Astana), Alexandre Geniez (FDJ), Simon Pellaud (IAM), Jérôme Cousin (Cofidis), Rüdiger Selig (Bora-Argon) en David Arroyo (Caja Rural).

Serry op kop

Ze bleven met drieën over in de finale. En er bleef met Serry naast Pellaud en Geniez ook een Belg over. Serry nam resoluut de kop op de laatste beklimming, Pellaud moest lossen. Maar even later moest ook onze landgenoot afhaken.

Geniez ging solo op weg naar de zege, terwijl op een minuut van de koploper ook de favorieten voor het klassement zich roerden. Movistar – met onder meer Nairo Quintana en Ruben Fernandez – oogde zeer sterk, maar hun pionnen kwamen net niet meer bij winnaar Geniez.

Contador verliest tijd

Ruben Fernandez kwam als tweede over de meet. Froome leek even te kraken, maar kwam toch met een trosje favorieten binnen. De verliezer van de dag was Alberto Contador, hij verloor 28 seconden op Quintana, Froome en Valverde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties