Ritwinnaar Calmejane maakt debuut in Grote Ronde: "Dit is fantastisch!"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ritwinnaar Calmejane maakt debuut in Grote Ronde: "Dit is fantastisch!"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lilian Calmejane was de verrassende winnaar van de vierde Vuelta-rit. De Fransman is aan zijn eerste Grote Ronde bezig en boekte dus ook de mooiste zege uit zijn carrière. Het geluk van de 23-jarige renner kan niet op.

"Het is een geweldig gevoel", is de eerste reactie van Calmejane voor de camera's. "Ik begon aan de Ronde van Spanje met veel ideeën en plannen, maar winnen in deze Vuelta is echt geweldig. Ook gisteren voelde ik me heel goed en trachtte ik mee te gaan in de ontsnapping. Dat lukte echter niet."

En dus moest en zou het vandaag anders lopen. "Vandaag wilde ik absoluut mee zijn zodat ik geen spijt zou hebben", aldus de 23-jarige Fransman. "Ik begon aan de overwinning te denken toen we halfweg waren. Thomas De Gendt was heel sterk en viel enkele keren aan. Toen ik uiteindelijk alleen zat, gaf ik alles tot de finish. Dit is fantastisch!"

Goed gevoel

Of hij in de toekomst op een algemeen klassement zal mikken? "Ik ben niet echt een goede tijdrijder, maar op beklimmingen die niet te lang zijn, kan ik wel mee. Het is mijn eerste Grote Ronde en bijgevolg dus ook mijn eerste Vuelta. Maar ik voel me heel goed", besluit Calmejane.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties