"Weet je wat de mensen doen als ze zo'n drinkbus vangen?" Het mysterie ontrafeld!

"Weet je wat de mensen doen als ze zo'n drinkbus vangen?" Het mysterie ontrafeld!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het mysterie van de drinkbussen is helemaal ontrafeld. Wie anders dan José De Cauwer heeft ons een basiscursus gegeven. "En dan gaan ze er even aan ruiken, want het moet iets speciaals zijn."

"Drinkbussen worden nooit uitgewassen of uitgespoeld. Er is nooit oud spul, een drinkbus die gebruikt is in koers wordt weggegooid, de drinkbussen op de fiets worden door het publiek aan de finish meegenomen", aldus José De Cauwer op één tijdens de Vuelta.

"Je kan als renner toch niet telkens die lege bussen gaan terugdragen? Dat is dubbel werk, dat wordt niet gedaan. Renners gooien graag een drinkbus weg waar er veel publiek staat. Ze willen zo ook kinderen blij maken, dat is een moment van appreciatie vanuit de renners."

José De Cauwer: "Er zijn mensen die vechten voor die drinkbussen en er met 20 of 30 naar huis gaan!"

Zones van bevoorrading zijn typische momenten om massaal te 'graaien' naar items: "Vaak gooien ze naar families met kinderen. Ooit hebben ze daar ook eens gestaan, dat beseffen de wielrenners. Er zijn mannen die daar staan te vechten om met 20 drinkbussen te vertrekken uit zo'n zone."

"Weet je wat ze doen als ze er eentje te pakken krijgen? Ze doen dat open en gaan er eens aan ruiken. Met het idee van: wat zou hier in zitten? Dat moet wel iets speciaal zijn", aldus nog de analist van dienst. "En dan gewoon naar huis nemen en uitspoelen denk ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties