Belgisch klimtalent focust zich nog niet op Tour: "Stap per stap een echte renner worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgisch klimtalent focust zich nog niet op Tour: "Stap per stap een echte renner worden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat ons land al een tijdje geen echte ronderenners meer heeft? Wel, de toekomst ziet er alvast rooskleurig uit met Laurens De Plus en Louis Vervaeke. Die laatste is momenteel aan de slag in de Ronde van Spanje, maar denkt nog niet meteen aan de Tour.

Vervaeke rijdt met de Vuelta zijn tweede Grote Ronde in zijn carrière. "Of ik volgend jaar de Tour zal rijden? Ik denk dat dat misschien nog te vroeg komt", opent de renner bij Wielerkrant. "Ik heb vooral de ambitie om top tien te rijden in de kleinere rittenkoersen."

"Zo kan ik stap per stap een echte renner worden. Ik heb hier nog een contract tot het einde van volgend seizoen en de ploegleiding heeft vertrouwen in me", zegt de 22-jarige renner van Lotto Soudal.

Samen met Greipel naar de Tour?

En toch lijkt het in de toekomst moeilijk om in een ploeg met Greipel de Tour te rijden bij Lotto Soudal. "Het is natuurlijk een moeilijk gegeven, maar je kan dat afdwingen met enkele ereplaatsen. Dan is zoiets wel mogelijk. Je mag niet vergeten dat we met André iemand hebben die elk jaar één of meerdere ritten wint in de Tour", besluit Vervaeke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties