Gianni Meersman krijgt in de vijfde etappe een nieuwe kans op succes

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Gianni Meersman krijgt in de vijfde etappe een nieuwe kans op succes

Na twee ritten met aankomsten bergop volgt er woensdag in de Vuelta een nieuwe kans voor de jongens met snelle benen. Kan Gianni Meersman een tweede rit op zijn naam schrijven?

De afgelopen twee dagen waren er in de Vuelta kansen voor de echte punchers en de mannen die goed kunnen klimmen. De rit van woensdag biedt dan weer andere perspectieven. In principe komen de snelle jongens weer aan hun trekken.

En dat betekent dat we opnieuw iets mogen verwachten van Gianni Meersman (Etixx-Quick Step). De 30-jarige West-Vlaming was zondag al de sterkste van het pak en kan vandaag een nieuwe gooi naar een ritzege doen.

Twee beklimmingen

Tijdens de etappe krijgt het peloton twee beklimmingen voorgeschoteld: eentje van tweede en eentje van derde categorie. Maar dat zou geen probleem mogen vormen. Zeker niet omdat dit één van de weinige kansen voor de sprinters is.

Als we naar andere potentiële winnaars kijken, denken we vooral aan types zoals Arndt en Rojas. Met ook Jonas Van Genechten, Zico Waeytens, Jens Keukeleire en Tosh Van der Sande zijn er nog enkele Belgen die zeker kunnen meedoen voor top tien of hoger.

Wat kan de snelle Jens Keukeleire in de vijfde etappe?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties