Nu tweede in de Vuelta, maar: "Het was koersen of camioneur worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nu tweede in de Vuelta, maar: "Het was koersen of camioneur worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

35 jaar is hij ondertussen, maar Alejandro Valverde lijkt het koersen niet beu te geraken. De Spaanse renner van Movistar staat er in deze Vuelta ook weer goed voor met een tweede plek.

Alejandro Valverde is bezig aan zijn derde Grote Ronde in één seizoen, zijn vijfde opeenvolgende rittenkoers van drie weken zelfs. Ondertussen heeft de man uit Murcia al 75 koersdagen in 2016 gehad, zo heeft hij er tien minder dan leider Thomas Voeckler (85 koersdagen).

Vorm aanhouden

En nu staat Valverde er dus goed voor met een tweede plek in het algemene klassement van de Vuelta. "Laat ons hopen dat ik deze vorm drie weken kan aanhouden", aldus de Movistar-renner in HNB. "Hoe ouder ik word, hoe liever ik het doe. Ik koers altijd en overal om te winnen. Dat levert ook een pak ereplaatsen op."

Alejandro Valverde in de Vuelta van 2015

"Als het even kan, ga ik nog wat jaren door. En als ik gestopt ben, zal ik blijven rijden. Ik geniet van het fietsen", vertelde hij na de Waalse Pijl. Kilometers rijden zit in de familie Valverde. "Het was koersen of camioneur worden. Mijn vader had zijn eigen vrachtwagen. Die camion heeft me altijd aangetrokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties